Nieuws

Van Groot naar Beter verandert

Wilt u kleiner gaan wonen? Dan heeft u misschien recht op voorrang als u via WoningNet zoekt naar een andere woning. Dit was al zo. Misschien zoekt u zelfs al met voorrang. Maar binnenkort verandert de werkwijze. Om voorrang te krijgen, of te behouden, is het belangrijk dat u zich bij ons meldt.

Werkwijze en voorwaarden

Om voorrang aan te vragen stuurt u een e-mail naar wutawbc@xs4all.nl. U hoeft alleen maar uw naam en adres door te geven. Vermeld in het onderwerp Aanvraag voorrang Van Groot naar Beter. Bellen mag ook, via 0294-25 33 54. Wij controleren uw recht op voorrang en registreren dit in het systeem van WoningNet. U ontvangt hiervan een bevestiging, of een afwijzing als u niet aan de voorwaarden voldoet.

Hieronder leest u wanneer u recht heeft op voorrang:

  • u huurt een sociale huurwoning met minimaal vier kamers én
  • u staat ingeschreven bij WoningNet regio Utrecht én
  • u zoekt een woning met maximaal drie kamers via WoningNet regio Utrecht én
  • uw huidige sociale huurwoning komt na uw verhuizing vrij (er blijft dus niemand wonen).

Als u nog geen inschrijving bij WoningNet hebt, regel dit dan meteen via deze link.

Aantrekkelijke regeling

Als u verhuist via de Groot naar Beter regeling kunt u ook in aanmerking komen voor een aantrekkelijke regeling wat betreft de huur. De regeling houdt in dat u niet meer dan € 50,00 per maand meer dan nu gaat betalen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Planning

Per 1 juni start de nieuwe werkwijze. Het is belangrijk dat u vóór die tijd uw voorrang aanvraagt. Zo voorkomt u dat u een woning misloopt.

Kijk voor meer informatie over Van Groot naar Beter op de website van WoningNet regio Utrecht.